A FUTBALL TÖBB, MINT SPORT!

A rendszeres mozgás

 A gyermekek, amint megtanulnak járni, ösztönösen szeretnek mozogni: rohangálni, fára mászni, fogócskázni.

Az iskolába lépés után azonban meg kell tanulniuk egy helyben ülni, és így a tanulással töltött idő a mozgás rovására megy. Sajnos, legtöbben szabadidejükben a számítógépes játékokat választják a mozgás helyett. Fontos lenne, hogy a gyermekek a szabadidejüket a szabadban, aktív mozgással töltsék el, hisz ennek jelentős szerepe van az egészségmegőrzésben, valamint a mozgáshiányból fakadó betegségek megelőzésében.

Ahhoz, hogy gyermekünk megtapasztalja a mozgás örömét, nem kell élsportolónak lennie. Hagyjuk, hadd válassza ki a számára legmegfelelőbb sportágat, amelyben jól érzi magát és szívesen űzi.

 

A foci

A focizás jótékony hatással van a szervezetre, hiszen mozgást biztosít a testnek. A rendszeres mozgás kifejezetten jótékony hatással van az izmokra és  különböző betegségek kialakulásának kockázatát is csökkenti. Az egészséges testi hatások mellett mentális és lelki téren is tud a szervezetnek segíteni.

A futball több, mint sport! Képes összehozni embereket, hisz a beszélgetések egyik fontos  témája lehet és egyben ürügy az együttléthez. A legtöbben futballozva tanulják meg gyermekkorukban, mit is jelent csapatban gondolkodni. 

Iskolánkban is a legnépszerűbb sporttevékenység a foci. A Bozsik-program – melyhez mi is csatlakoztunk - fő célkitűzése a gyerekek tömeges mozgatása, s e mellett a tehetségkutatás és a tehetségek fejlesztése. Tanulóink nemcsak szeretnek focizni, hanem tudnak is, hisz minden évben szép sikereket érnek el, mind a Bozsik-programban, mind pedig a tankerületi versenyeken. S nemcsak a fiúk körében népszerű, lányaink is nagy sikerrel szerepelnek a tornákon. Sok focis serleg és oklevél  díszíti iskolánk falát.

 

 

Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskola
Minden jog fenntartva
Copyright