30 ÉVE ALAKULT MEG A POLGÁRŐRSÉG

Az Országos Polgárőr Szövetség 1991. március 28-án alakult Önvédelmi Szervezetek Országos Szövetsége néven elsősorban a kistelepülések biztonságát, a lakókörnyezeteket veszélyeztető bűncselekmények, a közlekedési balesetek megelőzése, gyermek- és ifjúságvédelem társadalmi feladatainak ellátása, valamint a fenti feladatokat ellátó állami és önkormányzati szervezetek munkájának lakossági segítése érdekében.  Még ebben az évben Taktakenézen is megalakult a helyi polgárőr szervezet.

A Taktakenézi Polgárőr Egyesület ünnepi közgyűléssel emlékezett vissza a 30 éves megalakulására.

Az iskolában több pedagógus is polgárőr és az iskola részt vesz az „Egy iskola egy polgárőr” programban, ezért a 30. évfordulóról az iskolában is megemlékeztünk. Többféle versenyen mérhették össze tudásukat a gyerekek. A következő versenyek közül választhattak:

  • KRESZ táblák felismerése
  • online KRESZ-totó
  • bűnmegelőzési és drog-prevenciós totó
  • kerékpáros ügyességi verseny

Az önkormányzat apró ajándékokkal kedveskedett a résztvevőknek és a helyezettek dicséretet kaptak.

Az esti ünnepi közgyűlésen Csóra György, a B-A-Z megyei Polgárőr Szövetség elnöke bejelentette, hogy az OPSZ az „Egy iskola egy polgárőr” mozgalom keretén belül az „Apró polgárőr” kísérleti projektet indítja, melyben iskolánkra is számít. A kísérleti program elsődleges célja, hogy a programban részt vevő 4. osztályos tanulók megismerkedjenek a polgárőrség tevékenységeivel és a közbiztonságot szolgáló feladatokkal.

A kísérleti programban 4 megye vesz részt. Borsod-Abaúj- Zemplén megyéből 4 iskola – közte a mi iskolánk – került be a projektbe.

 

 

Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskola
Minden jog fenntartva
Copyright